Tuesday, 18 December 2012

CERITA CITRA POLISAS


dulu kita study kat sini...
 

terlampau banyak kenangan kat sini. Selama 3 tahun aku berada disini. Kat sini aku mengerti kisah seorang SAHABAT and kat sini jugak aku mengenali erti AMBIL KESEMAPATAN ATAS KELEMAHAN ORG LAIN. oke, yg tuh aku xnk citer.

DIPLOMA AKAUNTANSI. Dibekal kan ilmu di POLISAS, KUANTAN aku bertapak disini, UKM.

SAHABAT aku tercinta, NORMASITAH BT ABDUL RASID.



 
Aku bersyukur pada Ilahi dikurniakan SAHABAT paling setia. Suka duka dikongsi bersama. Woow. MASITAH, kalau kau baca entry ni, kau jangan nangis keh.Gi amek tisu dulu. Banyak sgt kisah antara kita. Kau sgt mengenali aku. Thx syg. Aku ngigau kau dah biasa, Aku K1234T kau dah biasa. Aku menyanyi, suara xsdp, kau dah biasa. Aku menangis, kau dtg pujuk. Aku gembira, kau igtkan aku, "Jangan suka sgt dayu, nnt nangis" erm, semua kau tahu. 

Nasi beli 1 polistrene, lauk telur and ayam. Kita belah dua. 1 tok Lunch 1 lg tok Dinner. Memang terbaik kita saving. Kau ajar aku buat akaun. Kau ajar aku jadi Sakai. ups. Yg itu kita geng. Tapi, kau selalu buat gaduh dulu. Balik KL same2. Balik kuantan same2. Semua sama. Dari sem 1 samapai sem 6.

Beb, seriously aku rindu kan kau. Sekarang kita sama2 berada satu tahap dimana kita berada dipuncak menara gading. Walaupun sekarang kita lain-lain universiti, tapi Uni kau dekat ngn aku. UPM n UKM, celah gigi jer sayang. 




 
 beb, kau satu2 nya sahabat yg sentiasa dengar luahan hati aku. Apa aku suka, apa aku xsuka. Beb, igt lagi x mandi air biskut+milo+nescafe+ape nth lagi? haha. Sory beb. Aku tahu kau xsuka telur. hahaha. :D

Dear masitah, kalau aku nak luahkan perasaan aku ni pon, da xtergambar weih. Terlampau banyak. Kau tengoklah gambar-gambar kenangan dulu. SUMPAH aku nangis tengok picture kita ni dulu2. 


 man lah org yg plg suka cari pasal ngn kau.
igt janji aku, kalau kau kawen ngn dier, aku sponsor 1 lori ice. :p
 
sengal kat JP
 





maen penguin dalam ni. aku hebat oke. kau byk kali jatuh. :p
aku xjatuh. aku pro. :p

kau tgk ketembaman aku. Makcik senah di tingkap. Anybody home? :]
senah dan joyah

thx sbb ajak aku pergi sini, istana negara. dapat jumpe retis kau. haha.
glamour kau nyah.


aizat kuuuuhhh.



 rajagopal kau

rajagopal aku
 
 glamour kau nyah






sahabat ..
telah bertahun tahun lamanya kita menjadi sahabat
kita lalui jalan yang berliku
menembus badai bersama
menghabiskan waktu berdua

sahabat..
ingatkah kau disaat kau sedih
ingatkah kau disaat kau tertawa
ingatkah kau disaat kau butuh pertolongan
ingatkah kau disaat kau sendirian

sahabat ..
memang aku bukanlah sahabat yg sempurna untukmu
memang aku bukanlah sahabat yg baik untukmu
memang aku bukanlah sahabat yg mengerti akan keadaan mu .
memang aku bukanlah sahabat yg selalu kamu banggakan ..

sahabat ..
aku rela, jika kau memilih untuk tinggalkanku
kau tinggalkanku untuk mencari sahabat baru

sahabat ..
jika suatu saat nanti kau merasa dikucilkan
jika sahabat baru mu sudah tak perduli lagi denganmu
jika kau tak tau arah mana yg harus kau tuju
jika kau mulai di tinggalkan orang" di sekitarmu

datanglah kepada ku ..
karena aku tak akan pernah meninggalkan mu
dan sadarlah
bahwa hanya aku yg mampu menjadi sahabat mu ,,
untuk selamanya .


beb, k lah. mata aku da ngntoookk. nnt aku update lagi. bye. SAYANG KAU KETAT2.


3 comments:

  1. hm.. awk, sdey kot baca post nie.. like i can feel the same feeling u have inside your heart.. (T_T)

    ReplyDelete
  2. hurm. jgn la sedih. oke. nak cari sahabat tu payah kan. ni lah sahabat sy dunia akhirat. :]

    ReplyDelete