Thursday, 29 November 2012

PERSAHABATAN


persahabatan yg terjalin di dalam hubungan memerlukan banyak aspek. Sehingga ianya menjadi sebuah coretan kehidupan yang berbunga, Jika persahabatan itu terjalin dengan dasar KEPERCAYAAN, KEJUJURAN, KEIKHLASAN AND GIVE AND TAKE. aku rasa persahabatan itu akan lagi indah dgn aspek GIVE AND TAKE. xperlu terasa and keep in touch. Benda tu sebenarnya membunuh sebuah persahabatan.


Oh, kawan yang ku sayangi, hanya padamu aku bermanja. Hanya pada kau juga aku berkongsi cerita suka duka aku. Pada mu sahaja. aku xsanggop ke hilangan kau yang aku kasihi;.


This entry for you. Specially for you, friends.Dalam kehidupan ni, kita tiada sesiapa, hanya diri kita sendiri dan yang MAHA ESA. tapi, di sini wujudnya keluarga dan teman. Teman yang di kasihi.


Kita mengharapkan seorang sahabat yg sentiasa jujur, ikhlas, baik, sentiasa menyokongh antara satu sama lain. Begitulah juga, kita harus begitu. Tapi, kita sering lupa pasal benda ni. BERHARAP TAPI TIDAK PRAKTIK KAN.


kita hanya peduli tentang apa yg kita RASA, tidak peduli tentang perasaan orang lain.
bila kita rasa kita di KHIANATI, kita langsung xpeduli tentang apa yg ingin di jelaskan, bagi kita itu semua ALASAN yg hanya mahu menutupi segala-galanya.ingatlah kita juga ada JANJI yang belum tentu kita patrikan dan tunaikan wahai sahabat. dan disitu, bila kita xtunaikan janji kita, kita cuba sedaya upaya utk menerangkan segalanya. waktu tu, terfikir ke kita tentang PERASAANNYA?


Untunglah mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami kita. Yang selalu berada di sisi pada waktu kita memerlukannya. Dia mendengar luahan perasaan, segala rasa kecewa dan ketakutan
kita. Harapan dan impian juga kita luahkan, Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita. Hingga kadang-kadang kita terlupa. Sahabat kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita,


Teman ketawa bagaikan air di daun keladi walau tercurah tak berkesan. Tapi  sahabat sejati bagai air lalu walau dicincang ia tak mungkin kan putus.Kita x akan pernah memiliki seorang teman, jika kita mengharapkan seseorang tanpa kesalahan
kerana semua manusia itu baik kalau kita dapat melihat kebaikannya dan menyenangkan kalau kita dapat melihat keunikannya. Tetapi semua manusia itu akan buruk dan membosankan kalau kita tidak dapat melihat keduanya. MELIHAT DENGAN MATA HATI.


No comments:

Post a Comment